Islamic Wall Art - Al Falaq in Square Kufi Calligraphy on Wall Sticker (FAL100)

Pre-Order Islamic Wall Art - Al Falaq in Square Kufi Calligraphy on Wall Sticker (FAL100)

Sebagai Peringatan: Imam Ghazali berkata: ``Ilmu tanpa amal adalah gila dan pada masa yang sama, amalan tanpa ilmu merupakan suatu amalan yang tidak akan berlaku dan sia- sia.'' Oleh yang demikian, dengan menggantung hiasan ayat-ayat Allah mahupun hadith Rasulullah SWT semata-mata adalah tidak bermanfaat selain dari mengindahkan santapan mata sahaja, ianya perlulah dijadikan amalan dan mudah-mudahan ada manfaatnya dengan menggantung hiasan-hiasan seperti ini, insyaAllah.

Maksudnya

Katakanlah: “Aku berlindung kepada Tuhan Yang Menguasai subuh, 2- dari kejahatan makhluk-Nya, 3- dan dari kejahatan malam apabila telah gelap gulita     4- dan dari kejahatan wanita-wanita tukang sihir yang menghembus pada  buhul-buhul, 5- dan dari kejahatan orang yang dengki apabila ia dengki”.

 

Hadith/Quran

  1. Nabi Muhammad shallallahu ‘alaihi wasallam, bersabda: “Apakah engkau tidak melihat ayat-ayat yang diturunkan malam ini yang belum pernah ada bandingannya. Ayat-ayat itu ialah ‘Qul A’uzdu Birabbil Falaq’ (Al-Falaq) dan ‘Qul A’udzu Birabbin Naas’ (An-Nas).”  (HR Muslim r.a.)
     
  2. Rasulullah shallallahu ‘alaihi wasallam bersabda: “Bacalah ‘Qul A’uzdu Birabbil Falaq’ (Al-Falaq) kerana kamu tidak dapat membaca mana-mana surah yang amat dicintai Allah SWT dan sangat cepat diterima Allah SWT, seperti surah ini. Maka semana mampu kamu janganlah kamu tinggalkannya.”
     
  3. Disebut pada riwayat lain, Rasulullah shallallahu ‘alaihi wasallam bersabda: “Kamu tidak dapat membaca apa-apa yang sangat pantas sampai kepada Allah SWT seperti ‘Qul A’udzu Birabbil Falaq’ (Al-Falaq).”

Write a review

Note: HTML is not translated!
    Bad           Good

Captcha
  • RM278.00

Available Options